05 June 2012

My Car Dilanggar

Assalamualaikum 

Masih teringat lagi peristiwa semalam.Kereta cik effa dilanggar dari belakang..waaaaaaaaa...nangis x henti-henti..sayang beb..kereta baru lagi..huhuhu...mesti lepas ni dah x cantik body belakang lepas repair..huhuhu..sodissssssssssss....

Kejadian berlaku dekat traffic lite wakaf tapai,masa tu cik effa baru masuk gear "D" sebab lampu isyarat baru hijau.Tup-tup x sempat jalan bedebummmm!!! 2 kali beb kereta belakang langgar kereta cik effa..terkejut dan seluruh badan menggeletar.Adoiii...

Cik effa kuar dari kereta rupanya 3 buah kereta excident.Kereta Honda Accord yang belakang sekali yang langgar kereta kami.Mujur cik effa tekan brek.Kalau x,kereta depan cik effa mau excident jugak.kan naya tuh.

Alamak!! masa tu tangan terketar-ketar taip sms kat akak suruh call balik.Sebab kredit sangat-sangat low.Mujur boleh sms,pastu suruh ayah datang cepat-cepat...dan mujur juga rumah ngan tempat kejadian x jauh mana.tapi 20 minit jugak.muahaha..

Ok selepas mendengar penjelasan pakcik yang langgar kereta kami,baru reda sikit keadaan.Rupanya pakcik tu mula-mula tekan minyak tapi x berjalan sebab gear still "N",lepas tu bini dia cakap nape x masuk gear.Lepas dia masuk gear "D" terus tekan minyak.Rasanya tekan minyak kuat tu sebab memang bergegar cik effa duk dalam kete tu.Ok pakcik cik effa maafkan pakcik sebab pakcik pon nak bayar ganti rugi repair kereta saya kan.

ok agak sedih nengok keadaan my car.hukhuk

Tak dinafikan ramai yang macam tu.Tersilap tekan minyak dekat traffic lite tanpa tekan brek dulu,nak nak kereta auto.Memang mengadap punggung kereta depan la jawabnya.Kadang-kadang ada jugak tertekan gear "REVERSE" ..kan dah langgar orang belakang..hurmmm...itu la..kena hati-hati pasnie...orang tak biasa bawak auto memang kena hati-hati lebih sikit.(pengajaran untuk saya jugak lepas ni kena hati-hati walaupun da bawak kereta auto hampir 5 tahun)

Arini still pegi kerja dengan cik car yang kemek.Janji dengan pomen nak baiki hari khamis nanti.Harap-harap dia make up kereta cik effa serupa dengan yang asli.

abaikan rupa paras yang kotor.dah sebulan tak basuh.haha

3 comments:

Asilah Sahira said...

dugaan~ sabar la ye :)

Yana Libra said...

aduh~~ dugaan betul..pak cik, pak cik~~~ huhu

EfFa mArIfA said...

itu la...dugaan dugaan...:)