22 February 2011

Semalam Hari Yang Sedih

Semalam effa menangis lagi...
xtahu kenapa!!!
Kenapa "Dia" add lagi effa kat FB..
effa dah Unfriend dah ngan dye haritu..
tapi baru2 nih tetibe jer dye add effa lagi..
effa pn approve lah..
xapprove kecian...cuma nak tahu je kenapa dye add effa lagi
hurmm effa dah bagitau dye kenapa effa xnak 
dye jadi fren dalam fb..effa xboleh !!!
xboleh!!!
kenapa xboleh???
sebab effa xleh tengok profile dye..
dengan pic profile dye...
dah tahu dye dah ade nyawa baru dalam hidup dye..
xleh tengok diorang saling berkomunikasi kat wall...huuuu
so sorry...walaupun kita dah xder pape..
i'm still rasa itu semua...jeles..rindu..
semua ada...dah try byak cara untuk 
melupakan dye..tapi xboleh...
Bila lama xmesej dye dan buat2 sibuk time kat PERAK 
dulu..boleh lupakan dye..tapi tetibe plak
dye mesej kat hp...OUHHH...
effa xboleh...bila skali dye mesej..
effa akan balas pulak...
nak stop tu amek masa lagi...!!
Orang ramai nasihat,dah..dah..
lupakan je dye tuh..ye!! memang effa nk lupakan dye..
tapi xboleh!!!mybe dulu effa terlalu sayangkan dye..
tp effa xtahu lah dye macam mana..
skrang tgok bhagia je ng orang lain...hurmm ape boleh buat kan..
sekejap je dapat peganti..mungkin
masa kitaorang bersama dye dah ade kot..hummm
entahla..kalau dye macam tu..
effa serah pada ALLAH je..
balasan nye pasti ada kan untuk orang mcam nih..
Effa xleh kalau bercakap or chat ngan dye..
mesti nangis...huuuuuu
xtahu lah..dye cakap effa nih terlalu sensitif,,
yelah btol...tp sempat jugak dye pujuk dlu..
suruh sapu air mata tu dlu...
dye masih macam dlu walaupun 
kitaorang dah fren skg nih..
dye byak kali bgtau,yang effa nih
adalah gf yang terbaik buat dye..
susah nak cari orang yg mcam efa..
dye cakap effa akan dapat yang lebih baik dari dye..
ponpuan baik akan dapat lelaki yang baik
begitu jugak sebaliknya...
effa ty dye ape yang terbaik nya..
effa sama jer ngan orang lain..
tp dye cakap x,effa xsama ng orang lain...
xleh bagitau..cuma effa dan dye je leh tau..huhu..
betoll..effa kalau dah sayangkan seseorang..
effa akan sayang btol2...xder memain...
xder masa nak memain..effa tau ape tu makna kecewa..huuu..
so effa xnk kecewa kan sape2..
effa akan lupakan dye apabila
effa dah ada orang lain yang lebih effa syang dari dye...
ermm sekarang ni belum jumpa lagi...
biarlah dulu...xnak cari...
ada jodoh x kemana...setiap manusia
ALLAH dah sediakan setiap orang dengan jodoh masing2..
cuma hanya perlu bersabar aje...
lagipun effa muda lagi..
oklah...harap2 
dye hidup bahagia dengan si dia...
jaga si dia baik2...

p/s:lagu dadali dalam blog nih buat effa slalu rasa nak nangis..
lagu ini menceritakan semua nya...:(




14 comments:

:: Nonoy :: said...

sabar sis~ mungkin tuhan sngja menemukan org yg slah tlbh dahulu sblm btemu ngn mr.right~ ;) pelan2 rawat, insyaAllah.. 1 hr nnti. sis msti boleh! ;)

marshmallow said...

kenapa saya baca nih rasa nak nangis?
huwaaaa sedih lah.
sbb saya pun pnah rasa mcm apa yg awak rasa.
sejibik. parah sgt.
awak msti boley lupakan dia.
kena yakin diri okies!
sabar dear :)

padle said...

:)

chill!

hazari. said...

add die, lepas tu block je die.. kalau tak pon, confront je die, tanye die apasal die buat macam tu.

niesz said...

arini xmau sedey2 lg yer.. :)

AmOyz said...

Hye effa....

cinta tidak semestinya kita harus bersama...mungkin itu sudah takdirnya..tapi kamu jangan sedih k...
kebahgiaan kamu ada menanti di depan..Allah menjanjikn setiap org di muka bumi ini berpasang-pasangan...Untuk menemui pasangan kita itu, kadangkala kita harus melalui pelbagai halangan...
Mungkin dia bukan pasangan yang dijanjikan..Kadang-kadang untuk menemui cinta sejati, kita terpaksa melalui pelbagai kisah cinta yang sedih....Cinta yang tidak kesampaian lebih mengajar diri kita lebih matang dalam hidup.... Sesungguhnya Allah menjanjikan pasangan yang lebih baik untuk effa, tapi, untuk menemuinya, effa diberi peluang untuk menemui cinta sebelum ni. Kerana, semua itu akan buat effa lebih kuat dan kembali kepada yang satu.InsyaAllah,,,permulaan yang sabar akan pahit jua akhirnya....

Sy faham,,memang sakit untuk tempuhnya kan?? Saya pernah merasai bila mana cinta setia kita dpermainkan..Rasa luluh sahaja...Tapi bila difikir balik,,we have to move on.. Keep hold on our faith kay.. Pernah, sy pilih satu hari suntuk untuk menangis,,untuk keluarkan segala kesedihan di hati. Kerana mulai hari esok,,saya ingin kembali tersenyum. Luka biarlah tetap disitu,berdoa untuk luka itu kembali sembuh...

Dendam yang terindah adalah memberi kemaafan padanya. Dengan memberi keizinan dia untuk bahagia, InsyaAllah, Allah akan membalas untuk kita lebih kebahagiaan berkali-ganda untuk dirinya...

InsyaAllah,,sy doakan awk kuat n tabah hadapi nya kay.. Moga awk ditemukan cinta sejati yang hakiki bersama keredhaan dan keberkatan Illahi selepas ini...Amin...

Maaf ye terkomen pnjg lebar lakkk...Harap ada sedikit yg dpt membantu effa...=)

http://izmazani04.blogspot.com/2010/09/setiascandaljodoh.html

Kalau tak keberatan, sy nak awk baca post ni...

marifa_elix said...

terima kasih pada semua....
kerana memberi nasihat yg amat berguna pada sy...
insyaallah saya akan hadapinye dgn tenang.....
xmo sedih2 lagi...huuuu

hazari. said...

jangan sedih. x best hidop tu nanti.. :))

DaK CoMoT said...

efa!chill!!comot kan ade...teeheee...kita masih ada kwan2 yg syg kita!

marifa_elix said...

hazari-camne nak happy kan diri...huhu...

dak comot-i love my fren too....:)

hazari. said...

hazari bace text kmarin, die cakap kalau nk 'okay' kan diri ketika sedih, kita cuba senyum skejap.. jadi lah.

sedih tetap ade, tapi x seteruk sebelum senyum tu.. boleh cuba.

hazari penah cuba, dan.. memang menjadi.. :))

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa? http://rosemujahid.blogspot.com/2011/02/sumpahan-allah-adalah-untuk-siapa.html

Profesor Adab said...

Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
http://rosemujahid.blogspot.com/2011/01/analisis-surah-al-fatihah-mengikut.html

marifa_elix said...

orait2..tenkiu hazari...
arini effa da xmo sedih2 lagi...
nk senyum2 selalu...:p