10 October 2011

Hari-hari mengadap EBOOK!!

Salam semua..

ekceli nothing to say..
tengah merajinkan diri menjengah belog
rakan-rakan taulan....Ada yang difolow
ada yang terfolow dan ada yang menyuruh i follow..
hahaha...papepun tenkiu yang sudi singgah kat belog i x seberapa ni..

ekceli belog ni just untuk suka-suka citer pasal 
diri sendiri..ape yang nk kongsi i tulis je..tapi
ikut suka hati korang lah nak baca ke x..hahaha...ade i kesah???

ekceli untuk yang ke tiga kalinya..
sangat geram dengan student-student yang x faham bahasa ni..
kite dah tahu kerja kita jaga ebook diorang,servis ebook diorang,
kalo rosak kite baiki kan..tapi itulah..
kalau dah nak suruh format tu..mestilah lama..
xkan 5 minit je nak bagi i masa untuk format ebook u alls..
sekurang-kurang nya 1 jam amek masa..

haaa...kan dah stat minah bebel ni..huhu...
i pun geram sangat dengan diorang,i kunci pintu
bilik i..padan muka dengan u alls xboley masuk ..wakakaka...
tapi semalam punya lah budak-budak ni hentam terajang pintu bilik i..
eeeeeeiiii geram tol..rasa nak tenyeh2 ketuk2 kepala diorang ngan senduk besi!!

ekceli untuk kali ke 4
start i kerja ni kan..i dah stat ada migrain..
yelah dari pagi sampai petang asyik duk ngadap
ebook diorang...nanti xpasal2 pulak mata i 
jadi rosak..huhu...

ni bertimbun lagi x siap format..
seorang masuk bilik i,habis 1 kelas ikut masuk,
maunye dalam seminggu i kena formatkan ebook diorang
yang berjumlah 30 bijik tuh.~seballl
*budak-budak memang degil..mak bapak,please tukul sikit kepala anak2 korang tu..haha*


kejadian seperti biasa lah

Hari 1:

budak-akak buka blog pendrive

akak-ok.

Hari 2 :

student-akak tolong format ebook

akak-semalam ok je akak tengok

student-ada kawan masuk pendrive ada virus

akak-mesti main game kan

student-angguk2 kepala

akak-ok nanti siap saya bgtahu..nt akak format

hari ke 3:

awal pagi

student: akak,ebook dah siap?

akak-belum

1 jam kemudian

student-akak ebook saya siap xlagi

akak-belum,saya ada kerja lain jap perlu setel

2 jam kemudian

student-akak!nak amek ebook

akak-awak x faham bahasa ke..saya cakap nt la..
saya tengah bz ni!



p/s:macam ni la tiap2 hari..huhu..tension..asyik benda sama jerrr..tolong la faham..saye ni banyak kerja lain jugak...dah tahu tugas saya jaga ebook korang,tapi kadang-kadang xboleh la nak format ebook korang sehari 30 bijik sekaligus...hang lah otak sayeeeR...ftftftftftffffffffffff

11 comments:

Amir Baker said...

Ebook ni yg dapat free kat T'ganu tu ke?

EfFa mArIfA said...

aah..betol lah tu..ekekeke

Cik Ice said...

Sabor kak sabor.. hehe (^_^)

EfFa mArIfA said...

hehehe...
sabor dh ni cik ice..~

lily damia said...

cikgu IT atau technician sekolah ke ? sekolah saya rilex aje techniciannye.... yang laptop 1 Malaysia budak dapat ke ? bagus sekolah Terengganu kan.... saya di Johor, budak2 bawak netbook 1 malaysia tuk FB...siap ngan cikgu pon diorang FB...siap cakap...mengajar2, hamboooiiii

EfFa mArIfA said...

cikgu IT...
tecnition x terlibat pun ng ebook dan netbook ni..hehehe

biasalah tu,diorang senang2 dapat ebook free..kerajaan suh belajar guna ebook bg mudah kan student.tp student salah guna plak.

buat main fb,main games,...huhu..
yang jadi mangsa saya lah.kena baiki..kalau baiki dapat duit takpe jugak.ni baiki pun free..adosss..

man said...

cabaran mengajar di zaman IT...

Ika said...

alahai ciannye..sabar k..hee..:)

EfFa mArIfA said...

man-mmg cabaran...huhuhu....

ika-sabar da ni..hehehe

IFA Athirah said...

ak lak ari2 ngadap fb..boooring

EfFa mArIfA said...

kalo dah boring ngadap menda lain lak..ekekeke